SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > Lastenkirjat

Lastenkirjat
Hauska, hauska maailma. Täydennetty laitos
35,00 €
Ilmainen toimitus
Tammi
Sivumäärä: 96 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 3. p.
Julkaisuvuosi: 2022, 16.03.2020 (lisätietoa)
Kieli: Suomi

Uutta Scarrya Suomeen!

Rakastettu klassikko vie Scarry-fanien riemuksi hauskalle matkalle maailman ympäri nyt entistä runsaampana ja riemukkaampana.

Richard Scarryn Hauska, hauska maailma on riemastuttanut lukijoita jo yli viisikymmentä vuotta, ja klassikkoteos täydentyy nyt tarinoilla, joita ei ole aikaisemmin julkaistu suomeksi! Vauhdikkaat seikkailut maailmalla tutustuttavat eri maiden ja kulttuurien omintakeisiin piirteisiin — Scarryn tapaan kansallisuuksien edustajat ovat tietysti eläinhahmoisia ja niiden hupaisat edesottamukset tulvillaan lämpimän avarakatseista huumoria. Mukana ovat vihdoin myös naapurimaamme Ruotsi ja Venäjä!

Richard McClure Scarry (5.6.1919 Boston, Yhdysvallat – 30.4.1994 Gstaad, Sveitsi) on yksi kautta aikojen rakastetuimmista lastenkirjailijoista ja kuvittajista. Scarry teki urallaan yli 300 teosta, joista useimmat ja tunnetuimmat kertovat Touhulan ja Puuhalan kaupungeista ja niiden eläinhahmoisista asukkaista. Scarryn kuvakirjat ovat hurmanneet ja hauskuttaneet lukijoita jo vuosikymmenten ajan, eikä suosiolle ole hiipumista näköpiirissä. Monet maailmanlaajuisesti arvostetuista klassikkokirjoista ovat myös suomalaisten lasten kestosuosikkeja. Scarryn kirjoissa seikkailee valtaisa joukko lystikkäitä hahmoja, joista jokainen löytää omat suosikkinsa – suosituimpia ovat Mato Matala ja Kissalan Hessu. Näin kertoo isänsä elämäntyöstä Richard Scarryn poika Richard Huck Scarry II kokoomateoksessa Richard Scarryn touhukkaat tarinat: Ehkä kaikkein ainutlaatuisinta hänen kirjoissaan on se, että ne ovat ajattomia ja rajattomia. Lapset kaikkialla maailmassa rakastavat hänen hassuja eläinhahmojaan, ja hänen kolme-, neljä- tai jopa viisikymmentä vuotta sitten tekemiään kirjoja julkaistaan vielä tänäkin päivänä. Monet vanhemmat lukevat lapsilleen samoja kirjoja, joita heidän vanhempansa lukivat heille, kun he itse olivat lapsia. Parempaa todistetta luovan työn laadusta ei varmaankaan voi olla. Isällä oli tapana sanoa, että kaikkein parhaan kiitoksensa hän sai silloin, kun löysi jostakin kirjastaan kappaleen, joka pysyi koossa melkeinpä pelkän teipin avulla: selkämys oli rikki, sivut repeilleet ja kannet koirankorvilla. Kaikki ne olivat paljonpuhuvia merkkejä siitä, että kirjaa oli rakastettu ja luettu aina vain uudelleen. (Suomentanut Annika Eräpuro.)Lastenkirjailija Marjatta Kurenniemi (7.5.1918-14.11.2004) syntyi Helsingissä, mutta asui viimeiset elinvuotensa Taipalsaaressa. Kurenniemi kirjoitti vuosien kuluessa kattavan valikoiman kirjoja: satujen, nuortenromaanien ja runojen lisäksi myös näytelmiä. Kaiken kukkuraksi hän suomensi lukemattomat määrät lastenkirjoja. Kurenniemen esikoisteos Pukke Punamuurahaisen seikkailut ilmestyi vuonna 1946. Hänen tunnetuin tuotantonsa on kuitenkin Onneli ja Anneli -sarja, jossa toistuvat Kurenniemen rakkaimmat aiheet: lapsen onni ja unelmat sekä huolenpitoa tarvitseva luonto.Tuote ei tilattavissa.
Hauska, hauska maailma. Täydennetty laitoszoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789520408855