Etusivu > Tietokirjallisuus

Tietokirjallisuus
UUSI KAUNEUS : SUOMALAISTA TAIDETTA TANGEN KOKOELMASTA = THE NEW BEAUTY : FINNISH ART FROM THE TANGEN COLLECTION

Uusi kauneus : suomalaista taidetta Tangen kokoelmasta = The New Beauty : Finnish Art from the Tangen Collection
Tekijä: Timo Valjakka
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala (2021)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   35,00
    
Uusi kauneus : suomalaista taidetta Tangen kokoelmasta = The New Beauty : Finnish Art from the Tangen Collection
35,00 €
Ilmainen toimitus
Kustantaja:
Sivumäärä:
220 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Taidekriitikko Timo Valjakan toimittama Uusi kauneus esittelee valikoiman suomalaista modernismia ja valokuvataidetta norjalaisen keräilijän Nicolai Tangenin laajasta pohjoismaisen taiteen kokoelmasta, joka käsittää runsaat 4500 teosta. Se on suurin yksityinen pohjoismaisen modernismin kokoelma maailmassa.

Kokoelman painopiste on toista maailmansotaa seuranneissa vuosikymmenissä ja erityisesti konkretismissa, geometrisessa abstraktissa taiteessa. Tangenin kokoelma ei pyri olemaan kattava tai täydellinen. Se on tietoisesti subjektiivinen ja sellaisena myös vapauttava näkökulma pohjoismaiseen modernismiin. Laajuudessaan se on sekä ainutlaatuinen että uusia tulkintoja mahdollistava.

Tangenin kokoelmassa ovat monipuolisesti esillä muun muassa Birger Carlstedt, Ernst Mether-Borgström, Lars-Gunnar Nordström ja Sam Vanni. Seuraavan sukupolven taiteilijoista mainittakoon Juhana Blomstedt, Outi Ikkala ja Paul Osipow, joilta kaikilta on kokoelmassa tärkeitä teoksia.

Nicolai Tangen on lahjoittanut kokoelmansa norjalaiselle AKO Kunststiftelse -taidesäätiölle. Se tulee saamaan pysyvän kodin uudessa Kunstsilo-taidemuseossa, jota parhaillaan rakennetaan etelänorjalaiseen Kristiansandin kaupunkiin. Hämeenlinnan taidemuseoon avautuva näyttely Uusi kauneus – modernismin helmiä esittelee Tangenin kokoelmaa ensimmäistä kertaa Suomessa.

Teos on kaksikielinen, suomi / englanti.

Tuote ei tilattavissa.
Uusi kauneus : suomalaista taidetta Tangen kokoelmasta = The New Beauty : Finnish Art from the Tangen Collectionzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789522349156
Kieli:
Monikielinen
Mukana kampanjoissa: