Etusivu > Tietokirjallisuus

Tietokirjallisuus
HERMANN GÖRING : NOUSU JA TUHO

Hermann Göring : nousu ja tuho
Tekijä: Heinrich Fraenkel; Roger Manvell; Tapio Kakko (suom.)
Kustantaja: Minerva Kustannus Oy (2020)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   35,00
    
Hermann Göring : nousu ja tuho
35,00 €
Ilmainen toimitus
Kustantaja:
Sivumäärä:
400 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Erinomaisista natsijohtajien elämäkerroistaan tunnetut historioitsijat Roger Manvell ja Heinrich Fraenkel kertovat kirjassaan Herman Göringin koko tarinan. Kattava elämäkertateos perustuu amerikkalaisiin ja saksalaisiin arkistolähteisiin sekä Göringin perheenjäsenten, hänen alaisinaan palvelleiden ja muiden hänet tunteneiden haastatteluihin.

Ensimmäisessä maailmansodassa ansioitunut taistelulentäjä Göring nousi nopeasti valta-asemaan Kolmannen valtakunnan poliittisella kartalla. Hänestä tuli Luftwaffen ylipäällikkö ja Hitlerin oikea käsi, yksi natsi-Saksan pelätyimmistä miehistä. Göringin aloitteesta perustettiin Gestapo ja laadittiin suunnitelmat juutalaiskysymyksen lopullisen ratkaisun läpiviemiseksi.

Göring kokosi itselleen suuren omaisuuden ja rohmusi mm. sotasaaliiksi saatuja taideaarteita omiin kokoelmiinsa. Hänet tultiin tuntemaan mukavuudenhaluisena nautiskelijana, joka eli ylellistä elämää, johon kuuluivat hyvä ruoka, kalliit viinit ja kauniit naiset. Lopulta Hitler sulki Göringin sisäpiirinsä ulkopuolelle, vaikka tästä oli aiemmin kaavailtu hänen seuraajaansa.

Nürnbergissa Göring tuomittiin kuolemaan rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Ennen kuin hirttotuomio ehdittiin panna täytäntöön, Göring teki itsemurhan vankilaan salakuljetetulla syanidikapselilla.

Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.

Roger Manvell ja Heinrich Fraenkel ovat tunnustettuja historioitsijoita, jotka ovat tehneet yhteistyötä usean Saksan kolmatta valtakuntaa käsittelevän tutkimusprojektin parissa. Parhaiten heidät tunnetaan yhdessä kirjoittamistaan natsijohtajien elämäkerroista. Heidän aiemmin suomennettuja teoksiaan ovat mm. Operaatio Valkyyria, Goebbels – Kolmannen valtakunnan propagandaministeri sekä Heinrich Himmler – SS:n ja Gestapon päällikkö.

Tuote ei tilattavissa.
Hermann Göring : nousu ja tuhozoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789523750722
Kieli:
Suomi
Mukana kampanjoissa: