SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > Tietokirjallisuus
Hello world
35,00 €
Ilmainen toimitus
Bazar
Sivumäärä: 285 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 1. p.
Julkaisuvuosi: 2019, 03.10.2019 (lisätietoa)
Kieli: Suomi

Tekoäly ja ihmisenä olemisen taito

Lähde kiehtovalle kiertoajelulle tekoälyn ja algoritmien maailmaan! Hannah Fryn Hello world saa lukijan pohtimaan, miten säilyttää ihmisyytensä koneiden keskellä.

Kuvittele, että sinua syytetään rikoksesta. Kumman haluaisit käsittelevän syytettä – ihmisen vai algoritmin? Haluaisitko, että käsittelijä on looginen ja virheetön vai empaattinen ja armollinen?

Algoritmeja on kaikkialla: terveydenhuollossa, liikenteessä, rahoitusalalla, rikostentorjunnassa, ajanvietteessä. Toisinaan niitä on jopa päättämässä, kenet tuomitaan vankeuteen ja ketä ei. Miten kaukana on aika, jolloin koneet tekevät kaikki meitä ihmisiä koskevat päätökset? Minkälaisen tulevaisuuden me oikeasti haluamme?

Huippusuosittu brittitutkija ja tieteen popularisoija Hannah Fry vie meidät kirjassaan Hello world kiehtovalle kiertoajelulle algoritmien maailmaan. Fry havainnollistaa selkeästi mitä algoritmit ovat, missä niitä jo käytetään ja millaisia rajoituksia niillä on. Hän tutkii, ovatko algoritmit todellakin parannuskeino yhä kiihtyvään informaatiotulvaan.

Hannah Fry (s. 1984) työskentelee matematiikan dosenttina Lontoon yliopistossa. Hän käyttää matemaattisia malleja tutkiessaan ihmisen käyttäytymistä. Fry on uransa aikana tehnyt yhteistyötä hallitusten, poliisivoimien, terveysanalyytikkojen sekä supermarketketjujen kanssa. Tällä hetkellä Fry tutkii sivilisaatiomme trendejä sekä tapoja, joilla voimme ennustaa sen tulevaisuutta. Hänen TED-puheensa keräävät miljoonayleisön, ja Isossa-Britanniassa yhdessä Adam Rutherfordin kanssa tehty BBC:n tiedesarja The Curious Cases of Rutherford & Fry on saanut suuren suosion.

Hello world oli ehdolla Ison-Britannian parhaimman tietokirjan palkinnon saajaksi vuonna 2018.Loppuunmyyty.
Hello worldzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789522797582